Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

…Χωρίς τίτλο…


«...Και να ‘δερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε, ήσυχα, ήσυχα και απλά… καταλαβαινόμαστε τώρα. Δεν χρειάζονται περσσότερα...»
Αλήθεια , αυτοί οι στίχοι δεν σας συγκινούν; Δεν σας γεμίζουν ένα αίσθημα χαρμολύπης, για όλα αυτά που περνάμε το τελευταίο διάστημα; Δεν σας στεναχωρεί το γεγονός, ότι ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο για την  ύπαρξη του ΑΡΗ μας, δεν έχουμε την δικιά μας φωνή 24 ώρες το 24ωρο; Δεν είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει; Δεν σας εξοργίζει; Εμένα με τρελαίνει. Γυρίζω την βελόνα στους 987 και αυτά τα παράσιτα μου τρυπάν τον εγκέφαλο. Τουλάχιστον να έπαιζε μουσική, να υπήρχε μιαν ελπίδα, να υπήρχε μια πιθανότητα να ξανακουστεί η φωνή όλων των παραγωγών… πλην ενός! Να πάμε να κάνουμε  ένα μαθηματάκι ελληνικής γλώσσας; Να πάμε!

φίλος ο [fílos] Ο18 θηλφίλη [fíli] Ο30 γεν. πληθ. φίλων : 1. άτομο με το οποίο αναπτύσσει κάποιος μια (στενή) κοινωνική σχέση, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια, εκτίμηση: Στενός / αδελφικός / πιστός / επιστήθιος / καρδιακός / παιδικός / οικογενειακός ~.

Δώστε σημασία στην πρώτη επεξήγηση. Φίλος είναι αυτός με τον οποίο αναπτύσσουμε μία στενή κοινωνική σχέση, η οποία βασίζεται, προσέξτε εδώ είναι σημαντικό, στην: αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια, εκτίμηση.  Εγώ θα πρόσθετα και την «ειλικρίνεια», μεταξύ των φίλων.
 Ο Αριστοτέλης έγραψε-είπε (όπως θέλετε πάρτε το)  ότι:

«Οι τύραννοι είναι φίλοι των ύπουλων και διεφθαρμένων ανθρώπων, διότι τους αρέσει να τους κολακεύουν. Κανένας άνθρωπος με ανώτερη μόρφωση και τιμιότητα δεν κυριεύεται απ' αυτό το ελάττωμα, γιατί οι καλοί μπορεί να αισθάνονται στοργή για τους φίλους αλλά δεν τους κολακεύουν. Αντίθετα, οι κακοί επαινούν και συμμετέχουν στις κακές τους πράξεις.»

τύραννος ο [tíranos] Ο19 . β.χαρακτηρισμός ανώτατου άρχοντα, συνήθ. δικτάτορα, που ασκεί την εξουσία αυθαίρετα και βάναυσα. 

 Δεν υπονοώ ότι ο Σκόρδας,  είναι τύραννος. Κάθε άλλο! Απόλυτα δημοκρατικός, ποτέ δεν θέλησε να επιβάλλει  τις δικές του απόψεις στην εφημερίδα. Ατυχές ίσως το παράδειγμα του τυράννου, αλλά δεν υπάρχει απόφθεγμα για τους ξεροκέφαλους. Θα μου πει κάποιος: « Γιατί; Άδικο είχε; Δεν έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα έλεγε ο Σκόρδας; Δεν δικαιώθηκε τελικά;»… Ναι, δικαιώθηκε! 
     Αλλά, στην πιο κρίσιμη στιγμή, δεν αφουγκράστηκε σωστά τις επιθυμίες του κόσμου και βγήκε πάλι μπροστά, σαν άλλος Αλκιβιάδης που δεν μπορεί να μένει στο παρασκήνιο και κατάφερε να καθυστερήσει  κάθε προσπάθεια συναίνεσης και συστράτευσης γύρω από τον ΑΡΗ και όχι γύρω από ένα πρόσωπο. Ελπίζω μόνο να μην είναι πάρα πολύ αργά για το σωματείο. Ελπίζω να προλάβουμε τις ημερομηνίες και να καταφέρουμε να πάρουμε την φορολογική ενημερότητα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε απογοητευτεί από τους ανθρώπους του ΑΡΗ, έχετε απογοητευτεί από όλους όσους διοικήσαν τα τελευταία χρόνια την ομάδα, αλλά «ΑΡΗ μου, δεν γίνεται αλλιώς». Βοηθήστε όσο μπορείτε, με ότι μπορείτε. Ο έλεγχος ΘΑ γίνει. Οι ένοχοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί θα τιμωρηθούν. Τώρα θα είναι από την ελληνική δικαιοσύνη, από τον κόσμο του ΑΡΗ, δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι πως θα τιμωρηθούν. Αφήστε για λίγο τα προσωπικά σας στην άκρη και όσοι μπορείτε βάλτε το χέρι στην τσέπη και βοηθήστε οικονομικά. [Και εσείς που είχατε μάθει χρόνια στο τζάμπα… ειδικά εσείς]

Υ.Γ. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα συνεχίσω να γράφω. Αισθάνομαι ότι δεν έχω κάτι περισσότερο να προσφέρω. Σίγουρα αλλιώς ξεκίνησα, με άλλη διάθεση, με τεράστια όρεξη να περνάμε καλά και να γελάμε συχνά. Οι καταστάσεις πλέον δεν είναι για γέλια. Δεν ξέρω. Σας φιλώ! Όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλα, άιντε και πέρασε η ώρα.Μην το σκέφτεσαι... Ντου ιτ!